Waarom nu?

Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind en van een samenleving. Een kind dat goed onderwijs krijgt, krijgt kansen voor de toekomst. 

Hoewel Nederland op het gebied van onderwijs goed scoort, blijkt in deze tijd dat onderwijs niet altijd vanzelfsprekend is. Sinds het begin van de corona pandemie hebben onderwijsinstellingen in Nederland al meerdere keren hun deuren moeten sluiten. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd bracht de corona pandemie het onderwijs tot stilstand en veroorzaakte daarmee de ernstigste ontwrichting van het onderwijs in de geschiedenis. De meeste regeringen over de hele wereld hebben het afgelopen jaar onderwijsinstellingen tijdelijk gesloten in een poging de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Deze sluitingen hebben gevolgen voor honderden miljoenen leerlingen. 

Waarom nu

Op het hoogtepunt van de crisis bleek dat meer dan 1,6 miljard leerlingen in meer dan 190 landen niet naar school gingen. Ook werden meer dan 100 miljoen leraren en ander schoolpersoneel getroffen door de plotselinge sluitingen van onderwijsinstellingen. Vandaag de dag heeft nog steeds tweederde van de leerlingenpopulatie in de wereld te maken met volledige of gedeeltelijke sluitingen van scholen. In 29 landen zijn de scholen nog steeds volledig gesloten.

De sluiting van onderwijsinstellingen levert achterstanden op bij veel leerlingen over heel de wereld. Daarom is het nu extra belangrijk om steun aan het onderwijs te geven. Part of Something Bigger steunt met de verkoop van onze kleding stichting Edukans om aan het onderwijs te werken.

waarom nu
Klas in Malawi - Edukans