informatie
retourneren.

Herroepingsrecht

Als je om welke reden dan ook je online aankoop wenst te retourneren, dan kun je ongebruikte artikelen retourneren binnen 14 dagen na ontvangst. Dit wordt ook wel de bedenktijd genoemd.

Om gebruik te maken van je ontbindingsrecht moet je ons binnen de 14 dagen bedenktijd via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld per e-mail of per post) laten weten dat je gebruik wenst te maken van je recht om de overeenkomst te ontbinden. 

Wij moeten de geretourneerde artikelen ook binnen de 14 dagen bedenktijd hebben ontvangen. Je kunt de artikelen retourneren per post/koerier.
Voor het retourneren van je artikelen vragen wij om gebruik te maken van ons retourformulier, maar je bent hiertoe niet verplicht.

Per post of koerier

We raden je aan om gebruik te maken van een koeriersdienst die je verzekert voor de waarde van de artikelen die je terugstuurt, of je een bewijs van verzending geeft.

Zorg dat de artikelen die je wilt retourneren goed verpakt zijn!

  • Plaats de items die je wil retourneren in de originele verpakking in de doos. Vul op het retourformulier het aantal en de retourreden per artikel in.
  • Voeg het ingevulde retourformulier toe aan de doos en plak het bijgevoegde retourlabel op de doos.
  • Breng je pakket naar een afleverpunt (zie retourlabel). Bewaar je ontvangstbewijs.


Let op: We accepteren alleen onbeschadigde artikelen die in originele staat verkeren, met aangehechte labels.

We sturen je een retourbevestiging per e-mail, zodra we je retour hebben ontvangen. Binnen veertien dagen na verwerking van je retour, wordt het retourbedrag teruggestort via de door jou gekozen betaalmethode.

Terugbetaling

Als je gebruik hebt gemaakt van je herroepingsrecht, betalen wij het voor het betreffende artikel het betaalde bedrag onverwijld en veertien dagen na ontvangst van het bericht dat je de overeenkomst wilt ontbinden aan je terug, mits we het betreffende artikel dan ook daadwerkelijk retour hebben ontvangen of je kunt aantonen dat het artikel retour is gezonden. Wanneer je voor een andere verzendmethode dan de goedkoopste door Part of Something Bigger gehanteerde standaardlevering hebt gekozen, dan zal Part of Something Bigger de eventuele meerkosten daarvan bij ontbinding niet aan je terugbetalen.

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je het artikel hebt gekocht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen we jou voor deze terugbetaling geen kosten in rekening brengen.

Het passen van artikelen

Tijdens de 14 dagen bedenktijd mag je een artikel gebruiken voor zover dat nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het artikel vast te stellen zodat je dat ook in een winkel zou kunnen doen. Je mag het artikel dus bijvoorbeeld wél passen, maar niet buiten dragen.

Wanneer je een artikel terugstuurt dat door jouw toedoen is beschadigd, is gewassen, de labels zijn verwijderd, een artikel incompleet is of een product andere gebruikssporen bevat waaruit blijkt dat je het artikel verdergaand hebt gebruikt dan zoals hiervoor omschreven, dan ben je aansprakelijk voor de door jou veroorzaakte waardevermindering van het artikel. Part of Something Bigger zal deze waardevermindering aftrekken van het aan jou te restitueren bedrag.

Ondeugdelijke artikelen

Naast je herroepingsrecht, heb je op grond van de wet recht op een deugdelijk artikel, of zoals de wet dat noemt ‘een product dat aan de overeenkomst beantwoordt’. Als dat onverhoopt niet het geval is dan kun je – afhankelijk van de omstandigheden – het artikel bijvoorbeeld ruilen of je geld terugkrijgen. Als je een klacht hebt over een artikel dat je online hebt gekocht, neem dan contact op met posb@studyworks.nlStuur zo veel mogelijk gegevens mee, waaronder bij voorkeur specifieke bestelnummers.

Als je een artikel hebt geretourneerd dat ondeugdelijk is, vergoeden we ook de retourkosten die je hebt moeten maken.

Klachten

Part of Something Bigger streeft ernaar een zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren ten aanzien van haar producten en diensten. Mocht je onverhoopt toch klachten hebben, dan kun je deze telefonisch, per post of per e-mail richten aan:

Part of Something Bigger B.V.
Kon. Wilhelminalaan 3
3527 LA Utrecht, Nederland

Telefoon: 06 39 76 02 55 (maandag t/m vrijdag 9.30 – 18.00 uur CET)
E-mail: posb@studyworks.nl