stichting Edukans.

Onderwijs, de kans van je leven.

Edukans werkt aan goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Door te zorgen voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide en gemotiveerde docenten, betrokkenheid van ouders en relevante opleidingen voor jongeren. Zodat kinderen de kans krijgen zich te ontwikkelen! Wil jij het onderwijs ook steunen? Dit kan je doen door een trui aan te schaffen in onze shop en zo indirect een bedrag aan Edukans te doneren.

Onderwijs structureel veranderen.

Edukans maakt het verschil met goed onderwijs. Dat vergt meer dan een kleinschalige aanpak: Ze zorgen voor structurele verandering binnen het hele onderwijs. Niet alleen trainen ze leraren, maar betrekken ook ouders bij het onderwijs van hun kinderen en lobbyen bij onderwijsinspecties en overheden. Ze leiden jongeren op in vaardigheden waar vraag naar is en besteden aandacht aan sociaal en emotioneel leren.

Edukans richt zich hierbij op 4 thema’s:

 

Klik op de thema’s om hier meer over te lezen

Visie Edukans: Kansen voor
alle kinderen
.

Het begint met het schrijven van je naam. Dan leer je rekenen en samenwerken. En stap voor stap word je een volwassene. Een persoon met eigen dromen en wensen voor de toekomst. Maar wat nou als er helemaal geen school is? Als het niet veilig is op school? Of als de docent niet weet hoe hij les moet geven? Wat als je geen geld hebt voor een vervolgopleiding en dus geen enkel uitzicht op werk? Voor al die kinderen én jongeren is Edukans er.

De droom van Edukans is een wereld waarin ieder kind de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen en uit te groeien naar een volwassene vol zelfvertrouwen. Een volwassene met de capaciteiten om zijn eigen toekomst te beïnvloeden. En een volwassene die zijn kinderen dezelfde kans geeft.

Onderwijs is de sleutel tot duurzame ontwikkeling. Door te werken aan beter onderwijs, werkt Edukans aan de Werelddoelen (SDG’s) die 193 wereldleiders met elkaar hebben afgesproken. Goed onderwijs zorgt ervoor dat mensen een hoger inkomen en een betere gezondheid hebben. Bovendien stimuleert onderwijs gelijke kansen voor mannen en vrouwen.

Bekijk hier de verschillende projecten.

Edukans